Sranang nieuws vandaag

Facebook Posts

9 uur geleden

Sranang Nieuws Vandaag

NDP’er Sharmila Mansaram: “Gersie is ontslagen omdat hij faalde om de geconfisqueerde €19 miljoen terug te halen”. Ze noemt Gersie incompetent en een mislukkeling: ... Zie meerZie minder

 

Commentaren

Lorre is aan . Ze praat weer voor haar beurt

Maar wie is grootste mislukk eling je mag eindelyk weer je muil open doen...ut weif

1 dag geleden

Sranang Nieuws Vandaag

Autobestuurder in dodelijke aanrijdingzaak aangehouden en opgesloten

De 25-jarige Donovan, M. is op maandag 11 februari door familieleden overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

Donovan werd op last van de procureur-generaal bij het hof van justitie in Suriname opgespoord. Deze man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een aanrijding met dodelijk afloop aan de Mariestraat te Paramaribo ter hoogte van pand nummer 17, op donderdag 08 november 2018, waarbij hij de plaats heeft verlaten zonder achterlating van zijn personalia en zich niet binnen vier uren na de aanrijding bij de politie heeft gemeld. Daarnaast liet hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer in deze is de 37-jarige mevrouw Alba Montano gehuwd Javinde.

Donovan is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Volgens zijn verklaring reed hij in zijn auto over de Mariestraat. Dat hij daarbij een app-bericht op zijn zaktelefoon kreeg. Dat terwijl hij naar het app-bericht keek zijn auto beland was op de andere rijhelft van de weg; alwaar de 37-jarige mevrouw Alba, Javinde liep. Dat hij een klap hoorde en dat toen hij op keek hij de vrouw op de motorkap van zijn auto zag.

Dat hij vervolgens achteruit reed waardoor mevrouw Javinde op het wegdek kwam te vallen. Vervolgens reed hij weg. De verdachte Donovan heeft verder verklaart, dat hij zich schuil hield in het district Marowijne en Frans-Guyana en dat hij bang was. Zijn familieleden hebben hem overgehaald zich aan te melden bij de politie.
... Zie meerZie minder

1 dag geleden

Sranang Nieuws Vandaag

... Zie meerZie minder

1 dag geleden

Sranang Nieuws Vandaag

#Ingekomen
Leiding 8a
... Zie meerZie minder

#Ingekomen
Leiding 8a

 

Commentaren

Killy Manger Baktawar

1 dag geleden

Sranang Nieuws Vandaag

Koninklijke Luchtmacht
Je hebt weinig geslapen, je hebt dagen niet gedouched, je bent mentaal en fysiek kapot, maar je bent er...je hebt de finish gehaald!
Zo moeten de leerlingen van de Militaire Basis Opleiding Luchtmacht zich voelen als zij komende donderdag als afsluiting van hun opleiding hun baret krijgen uitgereikt. Donderdag 14 februari kun je op Instagram, op het account @kmsl_vlbwoensdrecht meekijken naar de baretuitreiking. We zullen je via onze stories een kijkje geven achter de hekken van vliegbasis Woensdrecht tijdens deze bijzondere ceremonie. Kijk je mee??

In 2017 zag de baretuitreking er zo uit ↓
... Zie meerZie minder

Koninklijke Luchtmacht

2 dagen geleden

Sranang Nieuws Vandaag

NOS
Vandaag vijftig jaar geleden vloog de Boeing 747 voor het eerst. Gé Derksen (89) was één van de eerste Nederlandse piloten die met dit heel herkenbare toestel vloog. "Het is net als bij een vrouw... Wat maakt een vrouw mooi?"

→ nos.nl/l/2271187
... Zie meerZie minder

NOS

3 dagen geleden

Sranang Nieuws Vandaag

De Wereldbank heeft vandaag US$ 35 miljoen goedgekeurd voor een overstromingsrisicobeheerproject. Meer dan 350.000 mensen in kwetsbare nederzettingen in Groot-Paramaribo zullen profiteren van het project. De investering zal de drainage-infrastructuur verbeteren en het Saramacca-kanaalsysteem versterken.

Suriname is één van de meest kwetsbare landen ter wereld vanwege de gevolgen van overstromingen. Zo’n 30 procent van het land bevindt zich op een paar meter boven het zeeniveau. Hevige regenval en ontoereikende drainage in dichtbevolkte stedelijke gebieden verergeren de overstromingen.

Het Saramacca-kanaal dat de Suriname- en Saramaccarivier met elkaar verbindt, is een belangrijke binnenlandse scheepvaartverbinding en het belangrijkste drainagesysteem voor de centrale en westelijke gebieden van Paramaribo.

"We zijn toegewijd om Suriname te helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering en op lange termijn weerstand te bieden tegen klimaatrisico's,” zei Tahseen Sayed, country director van de Wereldbank voor het Caribisch Gebied. “Dit project is met name van cruciaal belang voor de kwetsbare gemeenschappen van Groot Paramaribo die elke dag de impact van de klimaatverandering beleven.” Sayed stelt dat het geld dat vandaag is goedgekeurd, een aanvulling vormt op de bestaande inspanningen van andere partners om het rampenrisicobeheer in het land te versterken.

Ernstige overstromingen hebben de kuststreek en de hoofdstad van Paramaribo getroffen, waar het grootste deel van de bevolking en de fysieke infrastructuur geconcentreerd zijn. Om overstromingsrisico's te verminderen, zal het Saramacca Canal System Rehabilitation Project de kritieke drainage-infrastructuur in het Saramacca-kanaal verbeteren om water beter af te voeren, evenals andere gerichte secundaire en tertiaire systemen. Het zal ook het algehele onderhoud van het kanaal en de navigatie optimaliseren; de overstromingstijd van eigendommen en bedrijven verminderen; een overstromingsvoorspellingsdienst ontwikkelen; en noodhulp op gang brengen in het geval van een natuurramp.
... Zie meerZie minder

The Custom Facebook Feed plugin