Min HI

Facebook Posts

... Zie meerZie minder

 

Commentaren

O, ja prijs op de wereldmarkt is met 3% gedaald moest in SU bijgeschroefd worden

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

OPROEP Internationale cursus over Commercialisatie van Technologie "Converting Technology to Wealth"

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme voert het Business Climate and Innovation Programma (SUBCIP) uit die een lening is met de Inter-AmericanDevelopment Bank (IDB). Het algemeen doel van dit programma is om de toegevoegde waarde van de private sector aan de economie te vergroten. Om dit te realiseren is een van de sub doelen binnen dit programma het formuleren en implementeren van een modern industriebeleid door het versterken van de capaciteit van Surinaamse instellingen op het gebied van Intellectual Property (IP). Dit project wordt uitgevoerd door het bedrijf Technopolis die ondernemers en onderzoekers in Suriname helpen bij het beschermen en commercialiseren van hun IP. Een belangrijke focus ligt daarbij op Traditional Knowledge (TK). Technopolis zal Surinaamse ondernemers en onderzoekers helpen hun IP te beschermen en commercialiseren.

In het kader hiervan doet het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme een oproep aan kandidaten om mee te doen aan de “Converting Technology to Wealth training” in de periode van mei en juni 2019.

Het programma is een combinatie van intensieve online en on-site en trainingen en internationale leiderschapsontwikkeling. Het bereidt technology transfer specialisten, incubator managers, wetenschappers en onderzoekers met praktische vaardigheden en methodologieën voor om technologie of unieke kennis (IP) te commercialiseren vanuit hun organisatie. Deelnemers nemen deel aan marktonderzoek, marktvalidatie en doelgerichte presentaties met behulp van technologieën van hun organisatie.

De voorwaarden waaraan kandidaten moeten voldoen zijn:
•Een passie hebben voor innovatie en technologie;
•Een manager zijn die betrokken is bij technologie commercialization zoals een technology transfer office, business incubator/accelerator, universiteit of research center, of eigenaar van TK;

•In staat zijn om een technologie te beschrijven die wordt beoordeeld door hun organisatie en bewust te zijn van de potentiële commercialiseringsuitdagingen en -kansen van die technologie;
•De operationele problemen van hun organisatie te kunnen bespreken;
•Surinaamse nationaliteit bezitten en of ingezetene zijn en langdurig in Suriname wonend;
•Uitmuntend in de Engelse taal.

Van de kandidaat wordt tevens gevraagd dat deze:
•Openstaat voor continu leren
•Goed in teamverband kan werken
•Graag kennis overdraagt
•Sterke communicatieve vaardigheden bezit
•Sterk verantwoordelijkheidsgevoel / ownership heeft

Van de kandidaten wordt een commitment gevraagd van 3 jaar om via het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme beschikbaar te zijn voor het overdragen van de opgedane kennis aan relevante stakeholders van het ministerie.
Gaarne uw gedetailleerde CV en motivatiebrief vóór 31 januari 2019 richten aan het mail adres: susan.bansropansingh@surinamecompete.org met een cc naar Matthias.ploeg@technopolis-group.com met ls onderwerp “Converting Technology to Wealth Scholarship”
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susan Bansropansingh op het telefoonnummer 402080 # 1015.
... Zie meerZie minder

1 week geleden

Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme

INSTRUCTIES BIJ HET INVULLEN VAN HET MODELVERZOEK TOT INSCHRIJVING EN/OF ANDERE HANDELING ¬ VAN EEN FABRIEKS- OF HANDELSMERK... ... Zie meerZie minder

 

Commentaren

Dominique Ravenberg

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

... Zie meerZie minder

 

Commentaren

Lynette L Kartopawiro KYK HIER

Traditiegetrouw werd ook op het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme de geboorte van Jezus Christus herdacht. Minister Stephen Tsang en directeur Reina Raveles spraken het de aanwezigen toe, terwijl Pastor Shariff Eddine uit Curaҫao het geestelijk gedeelte voor zijn rekening nam. ... Zie meerZie minder

Kerstviering op HIT 2018

HI&T vraagt alertheid van consumenten en ondernemers tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen, in de maand december, wordt er veel gekocht en verkocht door consumenten en ondernemers. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), de afdeling consumentenzaken adviseert consumenten en ondernemers om vooral te letten op de vervaldata bij het kopen en verkopen van levensmiddelen. Consumenten moeten duidelijk geattendeerd worden middels een aanplakking, van producten die binnen een maand zullen vervallen. Deze producten kunnen bijvoorbeeld tegen een goedkoper bedrag worden verkocht aan de consumenten door de onderneming. Indien het product reeds vervallen is, mag dit niet worden verkocht aan de consumenten. De ondernemer kan de vervallen producten ook wel kwijt aan de importeur. Hiervoor wordt er meestal een regeling getroffen door de importeur en de winkelier, waarbij de producten die de vervaldatum naderen teruggehaald worden door de importeur.

In de maand december staan de winkels en kranten vol met kerstaanbiedingen. Het is makkelijk om voor u als consument in de verleiding te raken om aankopen te doen in deze periode. Het is echter raadzaam om vooraf een budget te maken afgestemd op uw inkomen en uitgaven.
Hierbij enkele tips:
 Maak een begroting en houd u hieraan. Geplande uitgaven zijn ook een goede manier om uw uitgaven bij te houden en om ongewenste aankopen te voorkomen.
 Als u een aanvraag voor een lening doet, vraag alleen het bedrag aan dat u nodig heeft en wat u kunt veroorloven om terug te betalen op basis van uw salaris en andere verplichtingen. Dit geld ook voor aankopen via rekeningbonnen.
 Maak een boodschappenlijst en check dit tweemaal. Dit helpt u om prioriteiten te stellen en uw behoeften te scheiden van uw wensen.
 Wees op uw hoede bij advertenties of aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Deze kunnen vals of misleidend zijn ontworpen om een negatieve invloed te hebben op uw beslissingen.
 Kijk goed rond en vergelijk de prijs en kwaliteit. Hierdoor kunt u de beste aankoop beslissingen maken.
 Controleer uw zakken door middel van uw aankoop bon, om ervoor te zorgen dat u alle items die u heeft gekocht heeft ontvangen. Als u items die in elkaar gezet moeten worden heeft gekocht, moet u ook elke individuele verpakking controleren om ervoor te zorgen dat u alle benodigde onderdelen heeft ontvangen;
 Stel zoveel als mogelijk vragen. Vooral als het gaat om elektrische apparaten, vragen over bijvoorbeeld de vereiste spanning bv of het 110V of 220V en de noodzaak van een transformator.
 Zorg ervoor dat u uw aankoop bon ontvangt en goed bewaard. Het is uw bewijs dat u het item in de winkel heeft gekocht. Mocht het item later defect zijn dan is uw aankoop bon nodig.
 Als consument moet u altijd informeren over de garanties en service na verkoop. Dit zal u helpen bepalen of u iets moet kopen van dat bedrijf of ervoor kiezen om ergens anders heen te gaan.
 Lees altijd de contracten zorgvuldig voor ondertekening. Indien u aangeeft dat u zich niet bewust bent van een term, nadat een contract is getekend ontslaat dat u niet van de bepalingen die in het contract waren opgenomen. Alleen als de wet aangeeft dat bepaalde artikelen of clausules niet van toepassing waren, kan het contract als niet rechtsgeldig worden beschouwd.

Consumenten kunnen hun klachten tijdens de feestdagen indienen via email (consumentenzaken@minhi.gov.sr), de Facebook pagina: “Consumentenbescherming Suriname” en via Whatsapp +5978586256. Tijdens de normale werkdagen kan dat telefonisch of persoonlijk via 402080 toestel 1053/1218 of 1066. Klachten kunnen ook persoonlijk worden ingediend aan de Havenlaan no 1.
... Zie meerZie minder

Minister Tsang ontvangt Ambassadeurs

Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft de ambassadeurs van Maleisië, Sri Lanka en Roemenië met name Z.E. Lim Juay Jin, Z.E. Musthafa Mohamed Jaffeer en Z.E. Stefan Mera op 13 december 2018 ontvangen.

Business Partnerschapppen

Tijdens het kennismakingsbezoek met de ambassadeur van Maleisië gaf de HI&T- minister Tsang aan, dat Suriname behoefte heeft aan nieuwe exportmarkten en investeerders voor food processing in Suriname. Ook de toerisme sector
kwam ter sprake daar de ambassadeur voorhield dat zijn land een trekpleister is voor toeristen. Hij stelde voor een roadmap samen te stellen en aan te geven in welke sectoren en gebieden Suriname assistentie behoeft.

Met betrekking tot Sri Lanka vroeg de minister de ambassadeur om Suriname
technische assistentie te verlenen voor het opnieuw ontwikkelen van de balata industrie, daar de ambassadeur aangaf dat rubber één van de belangrijkste exportproduct is van zijn land. Minister Tsang wees erop, dat Suriname een groot oerwoud heeft met veel bolletrie bomen waarvan vroeger rubber werd vervaardigd. Tevens vroeg de bewindsman of Sri Lanka haar kennis en kunde op ICT- gebied met Suriname kan delen.

Minister Tsang was ook vereerd met het bezoek van de ambassadeur van Roemenië en sprak de hoop uit dat Roemeense investeerders ook in Suriname
willen investeren. Ook informeerde de HIT bewindsman over de toerisme sector die hij zo snel op poten wil zetten. Toerisme wordt gezien als de belangrijkste bron voor diversificatie en groei van de economie van ons land. De ambassadeur gaf aan, dat de deskundigen in zijn land graag technische assistentie kunnen verlenen aan Suriname. Een andere optie, die de ambassadeur heeft voorgesteld is om zijn Honorair Consul in Suriname te vragen actief mee te werken met het ministerie om projecten te ontwikkelen.

De drie ambassadeurs gaven aan, de relatie met Suriname te verstevigen en te kijken naar mogelijkheden voor het drijven van handel met ons land. De minister van HI&T is zeer ingenomen met de benadering en toezeggingen van de ambassadeurs om ons land te helpen om de economie weer volledig op gang te brengen.
... Zie meerZie minder

Minister Tsang ontvangt Ambassadeurs

Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft de ambassadeurs van Maleisië, Sri Lanka en Roemenië met name Z.E. Lim Juay Jin, Z.E. Musthafa Mohamed Jaffeer en Z.E. Stefan Mera op 13 december 2018 ontvangen.

Business Partnerschapppen

Tijdens het kennismakingsbezoek met de ambassadeur van Maleisië gaf de HI&T- minister Tsang aan, dat Suriname behoefte heeft aan nieuwe exportmarkten en investeerders voor food processing in Suriname. Ook de toerisme sector
kwam ter sprake daar de ambassadeur voorhield dat zijn land een trekpleister is voor toeristen. Hij stelde voor een roadmap samen te stellen en aan te geven in welke sectoren en gebieden Suriname assistentie behoeft.

Met betrekking tot Sri Lanka vroeg de minister de ambassadeur om Suriname
technische assistentie te verlenen voor het opnieuw ontwikkelen van de balata industrie, daar de ambassadeur aangaf dat rubber één van de belangrijkste exportproduct is van zijn land. Minister Tsang wees erop, dat Suriname een groot oerwoud heeft met veel bolletrie bomen waarvan vroeger rubber werd vervaardigd. Tevens vroeg de bewindsman of Sri Lanka haar kennis en kunde op ICT- gebied met Suriname kan delen. 

Minister Tsang was ook vereerd met het bezoek van de ambassadeur van Roemenië en sprak de hoop uit dat Roemeense investeerders ook in Suriname
willen investeren. Ook informeerde de HIT bewindsman over de toerisme sector die hij zo snel op poten wil zetten. Toerisme wordt gezien als de belangrijkste bron voor diversificatie en groei van de economie van ons land. De ambassadeur gaf aan, dat de deskundigen in zijn land graag technische assistentie kunnen verlenen aan Suriname. Een andere optie, die de ambassadeur heeft voorgesteld is om zijn Honorair Consul in Suriname te vragen actief mee te werken met het ministerie om projecten te ontwikkelen.

De drie ambassadeurs gaven aan, de relatie met Suriname te verstevigen en te kijken naar mogelijkheden voor het drijven van handel met ons land. De minister van HI&T is zeer ingenomen met de benadering en toezeggingen van de ambassadeurs om ons land te helpen om de economie weer volledig op gang te brengen.Image attachmentImage attachment

... Zie meerZie minder

The Custom Facebook Feed plugin