De Ware Tijd

Facebook Posts

3 dagen geleden

De Ware Tijd Online

VES verbaasd over reactie regering op Nieuwjaarsrede
‘Regering moet aantijgingen bewijzen of corrigeren’

door Euritha Tjan A Way

PARAMARIBO - De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft vrijdagavond met enorme verbazing gereageerd op de eerder op de dag uitgegeven verklaring van het NII. Daarin staat dat “de uitspraken van de heren Boussaid en Ramautarsing bij de recente VES-receptie totaal geen economische grondslag hebben”, maar volgens een bepaald plan aangestoken zijn om de regering schade te berokkenen. “Deze beweringen worden geaccentueerd in de politieke reacties op het ontslag van de governor van de CBvS. Naar de verkiezingen toe wordt alles uit de kast gehaald om de regering een hak te zetten”, stelt NII.
De VES neemt deze beschuldiging als vereniging “heel ernstig” op en aangezien zij geen weet draagt van noch betrokken is bij een “bepaald plan om de regering schade te berokkenen” eist zij van de regering om het “plan” waarnaar wordt verwezen te onthullen evenals haar betrokkenheid daarbij te bewijzen. “Het nalaten hiervan zal de onuitwisbare indruk achterlaten, indien geen der ministers zich hiervan distantieert, dat deze keer niet een minister maar de gehele regering heeft gelogen. Wij vragen derhalve dringend om correctie van de geuite beschuldigingen”, aldus de VES. “Het getuigt niet van behoorlijk bestuur om burgers die, vanwege hun ruime kennis en ervaring, hun bezorgdheid openlijk durven te uiten, vals te beschuldigen.”
De vereniging stelt verder dat zij altijd een hand heeft uitgestoken naar de regering en de coalitie. Zo heeft zij vier ministers en vier vaste commissies van De Nationale Assemblee uitgenodigd voor de nieuwjaarsrede. Echter, niemand van de regering noch van de coalitie in DNA vond het de moeite waard om aanwezig te zijn.
De VES roept tot slot op tot rust op het financieel-economische front. “Dat hebben zowel het lokale bedrijfsleven als de nodeloos verarmde bevolking erg hard nodig.” Tot slot stelt de vereniging: “Hoewel de regering onze ongerustheid absoluut niet heeft weggenomen gaan wij er van uit dat ze zich in deze wel aan haar woord houdt en ook het voortouw neemt in het terugbrengen van vertrouwen.”
... Zie meerZie minder

 

Commentaren

De regering vreest de deskundigen, die haar gevaarlijke politieke spel doorzien en bekritiseren. Het motief om verkiezingen te winnen krijgt in SU hogere prioriteit dan verstandig economisch beleid voor de volgende generatie. Voorbeeldige VADERLANDSLIEFDE van politieke leiders ?

Wie neemt de VES nog serieus??? Stelletje knopendraaiers die hun naam vergrabbeld hebben voor een bordje linkesoep...🤣😁😂

Wie heeft uiteindelijk gekozen voor de regering, zijn de Surinamers zelf die keer op keer op de verkeerde stemmen. Ze hebben niet geleerd van de jaren 80-90.

Het bericht met het woordt plan doet denken aan de moorden van 1982, want daar werd het woord plan ook gebruikt tegen de vermoorde mensen. Inderdaad laten zij nu het woord plan tegen de Ves gaan bewijzen.

De VES is een politieke clubje en een verleng stuk van de oppositie laten ze hun muziek spelen en erop dansen hoor volgens deze zelfde clubje toen in 2016 zouden we 2019 niet halen we zouden allemaal dood gaan.

Hypocrieten zijn het en ze hebben maskers op schijnheilig zijn ze de zogenaamde economen

VES oe haar a dang jere😂🤣

Snap je Rajen....we smijten al sinds de onafhankelijkheid met smurrie naar elkaar....wanneer gt men doorhebben dat dat niet werkt....

Er is slechts een correcte reactie " hoe gaan we samenwerken en Suriname samen opbouwen"

De regering bestaat uit een stelletje laffe loeders....ze durven niet eens publiekelijk een verklaring af te geven...!!

Je kan ze allemaal uitnodigen maar komen doen ze toch niet. Las teng ze weten toch geen moer van economie. Straks wordt die Gorilla van NII de nieuwe governer. Stelletje leugenaars.

En wie is de "headman" van NII?

de regering zal natuurlijk nooit met bewijzen komen tegen de aantijgingen..ze roepen maar wat. Jammergenoeg zal het volk weer het gelag betalen.

VES en VSB zijn verlengstukken van de hypocriete oppositie. Goed dat de regering gewoon keihard op de donder van Winston en Jim heeft gegeven. Want het zijn deze 2 die overal zit te lullen samen met Anand Biharie en Robby Makka. Ga even na uit welke politieke partijen deze afkrakers komen. Dus het is toch logisch dat alles wat de regering doet, afgekeurd en afgekraakt zal worden. Laat hun lawaai maken. Over een paar weken zijn zij afgekoeld netals dat hele heisa van Suralco. Niemand geeft meer de aandacht aan Suralco..... Einde verhaal....😎

Mek ves waka go dok🤨

Deze gasten gaan alles eraan doen om schade te richten ja, plotseling hbbe ze ,zoveel uit te leggen

Wat een ge-OH!!!

Pras' oso trobi.in de buurt van de gescheurde septic tank.Met sporen van het slijk der aarde.Met de rug tegen de zinken schutting.Taal.En de buren genieten stilletjes aan de andere kant

+ Meer commentaren

The Custom Facebook Feed plugin