AndaSuriname

Facebook Posts

2 dagen geleden

ANDA Suriname

... Zie meerZie minder

4 dagen geleden

ANDA Suriname

Ai boi nu pas. 😠😠😠😠😠😠 fu furu Be.....PERSBERICHT BANKIERSVERENIGING :
Afschaffing opname- en stortingskosten bij kastransacties in Surinaamse dollars.
De bankiersvereniging heeft na intensief overleg besloten om opname en stortingskosten bij kastransacties af te schaffen. Een positieve ontwikkeling die door velen zal worden toegejuicht.
... Zie meerZie minder

Ai boi nu pas. 😠😠😠😠😠😠 fu furu Be.....

4 dagen geleden

ANDA Suriname

Cleviamarkt Clevia Park#Clevia Markt 🍉🍍🍇 ... Zie meerZie minder

Cleviamarkt Clevia Park

4 dagen geleden

ANDA Suriname

Academisch Ziekenhuis Paramaribo Suriname
Hoornvliestransplantaties zijn nu ook mogelijk in het AZP. Bekijkt u het volgend verslag om meer te weten te komen.

Change is coming...
... Zie meerZie minder

Academisch Ziekenhuis Paramaribo Suriname

5 dagen geleden

ANDA Suriname

Persbericht

Suriname gastheer van elfde regionale archiefconferentie

“Archives at Risk: Preserving Caribbean Heritage” is het thema van de CARBICA XI conferentie die in Suriname van 25 t/m 28 maart 2019 in Hotel Torarica wordt gehouden. De organisatie ligt in handen van het Nationaal Archief Suriname (Ministerie van Binnenlandse Zaken) in samenwerking met de Caribische Archieforganisatie (the Caribbean Branch of the International Council on Archives- CARBICA). Tijdens deze conferentie zal de algemene leden vergadering onder andere een nieuw CARBICA-bestuur kiezen. De huidige voorzitter van CARBICA, mw. R.Tjien Fooh- Hardjomohamad (de Nationale Archivaris van Suriname) zal haar bestuurstermijn afsluiten (2015- 2018) en de voorzittershamer overdragen aan haar opvolger.
Er zullen diverse panels en ronde tafel discussies worden gehouden over de fysieke - en intellectuele uitdagingen, waarmee archiefinstellingen en andere erfgoedinstellingen geconfronteerd worden in de regio. Voorafgaand aan de conferentie zal een 'Digital Record Management' workshop worden georganiseerd. Deze workshop stelt deelnemers onder andere in staat om de uitdagingen van digitale archivering te begrijpen. Daarnaast stelt het in staat de kenmerken van digitale documenten te identificeren en op een effectieve manier een aanvang te maken met het beheer van digitale gegevens. De workshop zal worden verzorgd door James Lowry (Lecturer University of Liverpool Centre for Archive Studies) en Sonia Black (Campus Records Manager and Adjunct Lecturer, University of the West Indies, Mona). Een andere workshop die door CARBICA wordt aangeboden betreft de vorming van gemeenschapsarchieven en heeft als thema ‘Community Archives: Capturing & Preserving Community Memory'. Deze workshop wordt verzorgd door Stanley Griffin (Lecturer University of the West Indies, Mona Campus) en Aparna Tandon (Coördinator, International Programme on Disaster Risk Management & Project Specialist at International Center for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property- ICCROM).
De CARBICA XI conferentie zal worden bijgewoond door experts uit Bermuda, Jamaica, Grenada, Guyana, Trinidad & Tobago, Barbados, Belize, Curaçao, USA en Engeland. Het Nationaal Archief Suriname roept alle geïnteresseerden op om deel te nemen aan deze bijzondere regionale archief conferentie, die voor het eerst in Suriname wordt gehouden. Voor deelname kunnen geïnteresseerden een bericht sturen naar het email adres: nas@homeaffairs.gov.sr

Paramaribo, 18 maart 2019

NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT
... Zie meerZie minder

5 dagen geleden

ANDA Suriname

Bestuursleden van de Vereniging Klinkend Erfgoed Suriname, VKES, hadden op vrijdag 15 maart hun eerste on site visit. Er werd gestart met een bezoek aan het Carillon op het Kodjo- Mentor- Presentpren en daarna het Carillon van Jong A Kiem aan de Steenbakkerijstraat 66. Als laatste vond de bezichtiging plaats van het prachtige pijporgel van de Lutherse kerk aan de Waterkant 102. De on site visits zijn als kennismakingsactiviteit opgenomen in het Jaarplan 2019 van de vereniging. De volgende visits zijn op 27 april en 10 mei. De VKES werd op 11 oktober 2018 opgericht met als algemeen doel de verbondenheid van de bevolking van Suriname met haar Klinkend Erfgoed te vergroten. ... Zie meerZie minder

The Custom Facebook Feed plugin